Flexibiliteit en mobiliteit, ervaar het verschil

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Flexibiliteit en mobiliteit, ervaar het verschil

De flexibiliteit van het lichaam wordt bepaald door de spieren en de mobiliteit wordt bepaald door de gewrichten.

Een van “mijn” favoriete squat uitvoeringen is de Asian squat (full squat). Sinds een aantal nieuwe inzichten verkregen door de SAQ opleiding en de Masterclass van Virgil Spier integreer ik deze uitvoerig in elke workout. Believe it or not, I’ve seen some impressive changes already!

Wat doet het?
Het versterkt de spieren rond de knie en vele andere spieren in het bekken gebied, het verbetert je balans en je botdichtheid, waardoor je minder snel iets breekt, wat vooral op latere leeftijd voordelig is. Deze uitvoering wordt zelden tot nooit in een workout geïntegreerd wat best jammer is.

Naast deze squat zijn er nog vele andere natuurlijke posities die je in een workout kunt integreren. Als je in een sportschool traint ontneem je je veel bewegingsvrijheid. Laat apparaten niet je bewegingsvrijheid beperken. Krijg die belangrijke mobiliteit en flexibiliteit terug, want het zal echt veel voordelen opleveren voor in je dagelijks leven en je sport. Rug, knie, nek, schouder, bekken, voet problemen kunnen voorkomen en zelfs “weg getraind” worden als we anders, slimmer en natuurlijker zouden trainen. We moeten gewoon weer leren om buiten te spelen!

Indoor is uit, Outdoor is in!

Call Now Button
Open chat
1
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.