Jij bent gemaakt om buiten te zijn!

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Jij bent gemaakt om buiten te zijn!

De meesten van ons bevinden zich meer binnen dan in de buitenlucht. We zien binnen zijn als de basis, en buiten zijn als een uitstapje. Iets wat eigenlijk een uitzondering is. Je belevingswereld bestaat uit gebouwen, en de buitenlucht is slechts de ruimte tussen de gebouwen in.

Je lichaam en geest zijn ontwikkeld om te leven in de buitenlucht, dus waarom zou je jezelf beperken tot kunstmatige omgevingen? Ga vaker naar buiten, en voel waarom rechtstreeks daglicht en frisse buitenlicht je gezonder en energieker maken!

Als je er vanuit gaat dat ons lichaam is geëvolueerd om te leven in de buitenlucht, kun je er vanuit gaan dat er nog veel meer processen zijn die, al dan niet deels, afhankelijk zijn van daglicht. Er zullen daarom naar alle waarschijnlijkheid meer en meer onderzoeken uitwijzen dat buiten leven en sporten gezonder is dan binnen. Buitenlucht is meestal gezonder dan binnenlucht.

Wist je dat de luchtkwaliteit in moderne gebouwen vaak te wensen overlaat? Moderne panden zijn vaak erg goed geïsoleerd en kierdicht gemaakt. Daarnaast ontsnappen er schadelijke gassen uit betonnen vloeren en muren. De toevoer van frisse lucht is afhankelijk van enkele ventilatieroosters en een mechanisch ventilatiesysteem.

Verse zuurstof helpt je lichaam te zuiveren.
Je lichaam is afhankelijk van zuurstof. Zuurstofrijk bloed voedt je organen en alle cellen in je lichaam. Wanneer je veel zuurstof binnen krijgt kan je lijf zijn werk beter doen, en zichzelf beter ontdoen van afvalstoffen.

De zuivering van je lichaam is voor een deel afhankelijk van je longen. Steeds wanneer je uitademt zuiver je je lichaam. Wanneer je meer verse zuurstof naar binnen haalt kan je lijf zichzelf beter zuiveren, en zal de zuurgraad van je lichaam beter in balans blijven.

Adem diep in en uit als je buiten bent, en laat je lijf profiteren van frisse buitenlucht.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button