Resistance band

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Weerstandsbanden, ook wel resistance bands en power bands genoemd, bieden een scala aan trainingsmogelijkheden. Door de unieke eigenschappen van elastiek krijg je door te trainen met weerstandsbanden een unieke trainingsstimulus.

Als een weerstandsband wordt opgerekt, neemt de weerstand toe. Deze stijging verloopt degressief. Dat wil zeggen dat de weerstand minder snel toeneemt naarmate de band verder wordt opgerekt. De variabele weerstand maakt weerstandsbanden uniek in het arsenaal van trainingsmaterialen.

Weerstandbanden zorgen ervoor dat jij een standaard oefening zoals een squat gemakkelijk kunt verzwaren. Op die manier kun je zorgen voor progressive overload. Wat inhoudt dat je spieren steeds een extra prikkel nodig hebben om spieren op te bouwen.

De weerstandbanden zorgen ervoor dat er gedurende de hele oefening spanning op je spieren staat. Oftewel de ‘Time under tension’ is langer.

Weerstandsbanden zijn enorm veelzijdig en kennen diverse toepassingsgebieden. De voornaamste zijn:

  • blessurepreventie en -behandeling;
  • flexibiliteit en mobiliteit;
  • kracht-/weerstandstraining – als alternatief voor, of om oefeningen met halters of lichaamsgewicht zwaarder of juist lichter te maken;
  • plyometrische, of -sprongoefeningen;
  • snelheids- en behendigheidstraining.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button