Interval

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Je uithoudingsvermogen, kracht en snelheid verbeteren, een gespierd lichaam, gewicht verliezen en vet verbranden? Het gebeurt sneller en effectiever met een intervaltraining. De effecten van deze trainingsvorm zijn al meerdere keren wetenschappelijk bewezen.

Intervaltraining is een trainingsmethode waarbij je oefeningen op hoge intensiteit afwisselt met oefeningen op een gemiddeld inspanningsniveau. De afwisseling tussen intensieve, iets minder intensieve bewegingen en korte rust zorgt voor een optimale mix.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat je met een intervaltraining in 60 minuten dezelfde resultaten kunt behalen als met een reguliere training in vijf uur. Interessant feit voor sporters met weinig tijd of die al veel bewegen, maar meer en doelgerichte resultaat uit een workout willen behalen. Individuen die meededen aan een wetenschappelijk onderzoek verbruikten na 2 weken intervaltraining 36 procent meer vet tijdens een uur fietsen.

Al na twee weken waren in de Amerikaanse onderzoeken de effecten meetbaar. Het uithoudingsvermogen van de proefpersonen nam toe en het vermogen van hun hart en longen om het lichaam van zuurstof te voorzien verbeterde met 13 procent. Duursporters boeken met 60 minuten intervaltraining per week dezelfde resultaten als andere sporters die vijf uur per week normaal trainen.

Wat zijn de voordelen van een BootBurg geïntegreerde intervaltraining?

Door een BootBurg geïntegreerde intervaltraining is het mogelijk om op een heel intensief niveau te trainen. Een geïntegreerde  intervaltraining beïnvloedt de werking van de lichaamscellen. Deze gaan eerder vet verbranden, zelfs als je lichte oefeningen doet.

Ook na de workout zal je lichaam enige tijd nog volop energie verbruiken. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te sporten.

In het kader van blessurepreventie is een goede basisconditie een vereiste voor deelname aan de levels waar deze workout methode in geïntegreerd is. Houd er rekening mee dat een geïntegreerde intervaltraining van BootBurg behoorlijk wat van je lichaam vergt. Het is de bedoeling dat je buiten adem raakt, de grens van jouw fysieke en mentale “kunnen” zult overschrijden en flink zult zweten……

Het interval-onderdeel zit in alle concepten geïntegreerd.

– There are no limitations to what you can do except the limitations of your own mind –

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button