Kettlebell

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Van oorsprong wordt de kettlebell ook wel “girya” of “ball of strength” genoemd en is ontstaan in het oude Rusland. De eerste geregistreerde vermelding van het woord girya, wat traditioneel Russische gewicht van gietijzer betekent, was in 1704 in een Russisch woordenboek. De personen die daar met een kettlebell trainden werden gireviks genoemd. De training met de kettlebell werd voor het eerst ontwikkelt voor de elite troepen van het Russische leger en de geheime dienst in Rusland. Daar werd het omschreven als een kanonskogel met een handvat eraan.

De kettlebell oefeningen zijn er op gericht om het hele lichaam te trainen (functionele kracht). Dit resulteert in een betere lichaamsstabiliteit, coördinatie en samenwerking tussen spieren. Met de kettlebell oefeningen combineer je kracht met cardio waardoor je snel buikvet gaat verbranden. De combinatie van trainen met de kettlebell en gezond eten is dan ook een erg krachtige als je wilt gaan afvallen.

Trainen met de kettlebell is erg veelzijdig. Grofweg kun je onderscheid maken in grind oefeningen en ballistische oefeningen.

De grind oefeningen zijn het beste te vergelijken met traditionele oefeningen voor krachttraining zoals het trainen met dumbells. Deze vorm van oefeningen is er vooral op gericht om het lichaam krachtiger te maken.

De ballistische oefeningen worden in een hoog tempo en op een dynamische manier uitgevoerd. Met de ballistische oefeningen wordt je conditie, functionele kracht verbeterd en verbrandt je vet.

Het Kettlebell onderdeel zit bij BootBurg in het Personal Concept en Sport specifieke training geïntegreerd.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button