Ouder en kind Workout

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

“Outdoor kids are healthier kids”

Ouder en kind Workout

Het is lastig om je drukke gezinsleven te combineren met sport. Niet alleen de sport van je kind, maar ook zelf (blijven) sporten is voor veel ouders een opgave. De bestaande BootBurg Workout is al enkele jaren de ideale oplossing voor ouders, maar even belangrijker is het om je kind het goede voorbeeld te geven.

De oplossing? Samen outdoor sporten!

Sporten werkt ontzettend aanstekelijk. Vooral als je ouders sporten, zal je dit als kind ook eerder gaan doen. Als je er jong mee begint, leer je het sneller en blijf je beter gemotiveerd. Van sporten wordt je kind sterker en leniger, het is goed voor zijn of haar uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen.

“Ouder en kind Workout” is een actieve workout in de buitenlucht. Verschillende oefeningen gebaseerd op eigen gewicht en uitdagende combinaties waaronder hardlopen, intervaltraining, actieve spelvormen in de buitenlucht waarbij je gebruik maakt van de omgeving, bankjes, stoep, paaltjes, hekjes, heuvels, verschillende ondergrond, park en, ….je ouders!! Je krijgt allebei een paar bokshandschoenen aan, and off you go!

Het maakt je sterk, weerbaarder, fitter en geeft je energie. Het concept is ontwikkelend voor “ouder met kind”.

Sportief plezier tussen ouders en kind. Dat is een van de resultaten van “Ouder en kind Workout”.

Houden jij en jouw kind van actief bewegen, van buiten zijn, en een uitdaging? Dan is een “Ouder en kind Workout” iets voor jullie!

Televisie kijken, games spelen, op de bank hangen, op de tablet of phone struinen. Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder.

Eén op de zeven kinderen is te dik of weegt te zwaar voor hun leeftijd. Door te weinig beweging, in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, treedt bij steeds meer kinderen overgewicht op. In de eerste levensjaren wordt hiervoor de basis al gelegd. Overgewicht is volksziekte nummer één aan het worden. Meer dan driekwart van de weinig actieve kinderen krijgt op oudere leeftijd eerder last van gezondheidsklachten. Afvallen lukt bijna nooit meer. Levensstijl aanpassen wordt een uitdaging. Voorkomen is beter dan herstellen!

Hoe meer beweging kinderen krijgen, hoe beter. Een kind heeft elke dag minimaal 60 minuten aan beweging nodig. Het gaat hierbij om gewone, dagelijkse beweging zoals fietsen naar school, wandelen met de hond, skeeleren, skateboarden, voetballen of een andere vorm van activiteit.

Vroeg beginnen met sporten heeft nog lange tijd een positief effect op de gezondheid en sportieve ambities van jouw kind. Als kinderen veel sporten, gaan ze dat op latere leeftijd waarschijnlijk meer doen. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben op de gezondheid van onze samenleving.

Daar kun jij als ouder nu invloed op hebben!

De rol van ouders in de sport
Ouders zijn als primaire opvoeders van grote waarde voor de sportieve opvoeding van hun kind. Het zijn immers ouders die hun kinderen in belangrijke mate stimuleren te gaan sporten. Waarom dan niet samen sporten?

Ouderbetrokkenheid
Er is sprake van ouderbetrokkenheid als uit het gedrag van ouders blijkt dat zij zich mede verantwoordelijk voelen voor de sportieve ontwikkeling van hun kind. Dat houdt in dat de ouders “emotioneel” betrokken worden bij de ontwikkeling van hun kind. Het gaat er hier dan ook om dat ouders met hun kind praten over hoe zij/hij allerlei sportsituaties beleeft. Hoe het kind zich binnen een team voelt. Hoe gaat het om met prestatiedruk, een uitdaging, met samenwerken, winnen en verliezen.

Voorbeeldgedrag
Ouders beïnvloeden hun kind bewust of onbewust met het sportieve voorbeeld dat ze zelf geven. Het gaat hier dus ook over voorbeeldgedrag van ouders.

Als ouder wil je dat je kind zo gelukkig mogelijk opgroeit. Hun gezondheid speelt hierbij een grote rol. Je wilt dat ze vitaal zijn en dat ze lekker in hun velletje zitten. Regelmatig bewegen is daarbij essentieel. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kind plezier heeft in sporten, zowel op jonge leeftijd als wanneer het volwassen wordt?
Volgens mij zijn daarvoor twee zaken belangrijk;
1) leer het ze jong en geef zelf het goede voorbeeld. Kinderen kopiëren nou eenmaal graag het gedrag van hun ouders en wat ze jong leren, blijf in hun systeem geborgd.
2) stimuleer je kinderen om te blijven sporten.

Gezonde mix voor nix
Geen gedoe met meeslepen van eigen flesjes water, appel en banaan! Tijdens het sportmoment samen genieten van een gezond en verantwoord tussendoortje? Wat dacht je van twee stuks fruit en een liter alkalisch water?

Samen sporten is de ideale optie!

“Healthier kids for a healthier future”

Hoe mooi als je als ouder(s) deze vraag gesteld krijgt…”He pap, mam? Zullen we even een potje boksen? of….durven jullie niet?”

Aanvulling op je sport!
Het alternatief voor of aanvulling op hockey of voetbal!

Beperkt aantal plekken
Elke maand zal er elk weekend een gelimiteerd aantal plekken worden aangeboden.
Wees snel met het bemachtigen van je plek, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Inbegrepen
Water, fruit, bokshandschoenen, binnen handschoenen, pads, yogamatten, dumbells.

Meer informatie? Speciale wensen?
Neem contact op via het contactformulier.

Losse workout € 99,00 (1 ouder en 1 kind incl water en fruit)

Rittenkaarten
2 – 10 workouts € 82,50 per sessie

Selecteer de gewenste dagen.
Elke dag is een rit. Wil je bijvoorbeeld 10 ritten, selecteer dan 10 data.

Aangekochte ritten behouden hun aankoopwaarde tot je daadwerkelijk getraind hebt. Er is dus geen sprake van een beperkte houdbaarheidsdatum.

Aanpassen van een rit kan tot 24 uur voor de training dmv een persoonlijke inlogcode die je na afronden van het reserveringsproces via mail ontvangt.

Amsterdam IJburg
– Zaterdagmiddag 15:00 – 16:00, 16:00-17:00, *17:00 – 18:00 uur (andere dagen en tijden in overleg)
– Zondagmiddag 15:00 – 16:00, 16:00-17:00, *17:00 – 18:00 uur (andere dagen en tijden in overleg)

Verzamelpunt Theo van Gogh park, recht tegenover Emmy Andriessestraat 238 op het grasveld

Reserveer jullie plek via de reserveringskalender om deel te kunnen nemen. Reserveren kan tot 300 dagen vooruit. Selecteer en klik je dag(en), klik op de gewenste tijd(en), vul de gevraagde gegevens in en bevestig jullie reservering. Eenvoudig, simpel en snel.
Betalen doe je veilig en eenvoudig via de eigen bank door middel van een factuur die je na de reservering per email ontvangt.

Dit concept is gebaseerd op 1 ouder en 1 kind tot en met 15 jaar

*17:00 – 18:00 uur alleen in de periode 01 maart – 01 september (andere dagen en tijden in overleg)

Kalender


Coupon code (optioneel):

security code
Reserveer
Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button