Monitoren, analyseren, evalueren

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Monitoren, analyseren, evalueren

Monitoren, analyseren en evalueren is belangrijk om voortgang en resultaat te kunnen beoordelen.
Bij BootBurg Outdoor Workouts zijn deze stappen een value added service. Jij en de trainer weten dan of de beoogde doelen bereikt worden en of bijsturen nodig is.

Evalueren is niet alleen nodig aan het einde van een vooraf bepaald traject, maar vooral ook tussendoor. Hiervoor zijn actuele gegevens (realtime data) en toetsmomenten nodig om het proces te monitoren.

Monitoring gaat over het doen van metingen gedurende de uitvoeringsfase van een oefening. Het monitoren wordt uitgevoerd om het verloop van een workout systematisch en regelmatig in kaart te brengen. Daarnaast kan monitoring ook ingezet worden met als doel tussentijds te leren en betekenis te geven aan gemeten (tussen)resultaten. Dit laatste wordt ook wel reflectieve monitoring genoemd. Het belangrijkste kenmerk van monitoring is dat deze structureel wordt uitgevoerd.

Analyseren is grondiger en gedetailleerder dan monitoring. Bij analyseren gaat de trainer op zoek naar verklaringen. Het doel van een analyse is een tussen- of eindoordeel vormen over de workout. Monitoring en analyseren vullen elkaar aan. Beide zorgen ze voor transparantie. Monitoring, analyseren en evalueren bevorderen samen resultaatgericht trainen.

Het door BootBurg Outdoor Workouts ontwikkelde Performance Monitoring Program (PMP) voldoet aan deze eisen. “Effectiever en efficiënter trainen als een pro”

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button