Waarom moet ik volledig herstellen voor de volgende workout?

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Waarom moet ik volledig herstellen voor de volgende workout?

Een succesvol herstel moet plaatsvinden op diverse gebieden.

1 – Neurologisch herstel.
Ons zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het gebruik van onze spieren, en hoe meer spieren worden getraind, hoe meer rust ook de zenuwen nodig hebben.

2 – Fysiologisch herstel.
Spieren kunnen alleen sterker en groter worden als ze door intensieve training worden gestimuleerd. Met de juiste voeding en rust wordt er daarna een proces gestart van supercompensatie, waarin niet alleen de verloren energie en vezels worden hersteld, maar ook nieuwe vezels worden toegevoegd. Dat is hoe spieren sterker en fitter worden.

In de praktijk omvat fysiologisch herstel twee cellulaire processen:
– spiercellen worden iets groter, wat deels een verklaring is voor waarom spieren groeien
– ze vermenigvuldigen zich om te compenseren voor de beschadiging van de cellen tijdens een workout. Deze cellulaire vermenigvuldiging is de belangrijkste factor die leidt tot spiergroei.

3 – Mentaal herstel.
Als we een spier trainen heeft die daarna rust nodig. Daar zijn we inmiddels achter. Het lichaam als geheel heeft echter ook algehele rust nodig. Als het gehele lichaam niet genoeg rust, kan dit leiden tot een accumulatie van stress waardoor het lichaam in een overtrainde toestand kan raken.

Gebrek aan rust kan het herstelvermogen van het lichaam vertragen of zelfs stopzetten. Algehele rust is dus belangrijk voor het vernieuwen van de energie en kracht, en voor de afvoer van stress. Zo blijft het lichaam sterk, gezond en in staat om door te blijven groeien.

Je lichaam en spieren kunnen na een BootBurg Outdoor workout tot 48 uur in een constante staat van spanning blijven….. Zorg daarom voor voldoende rust na je workout.

Rust = groei

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button