Wat is een Detox

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Wat is een Detox

Detoxen is het ontdoen van afvalstoffen/toxinen uit het lichaam. Af en toe detoxen is belangrijk omdat je lichaam behoorlijk wat dagelijkse uitdagingen te verwerken heeft in zowel kwantiteit en kwaliteit. Een aantal voorbeelden waarbij je lichaam zwaar belast wordt:
– roken
– alcohol
– slechte voeding
– niet natuurlijke cosmetica
– suikerverslaving
– negatieve gedachten
– langdurige periode van overmatige stress
– trauma’s
– omgeving met luchtverontreiniging
– medicatie
– slecht dag-nachtritme
– niet-natuurlijke huidverzorging (deo’s, crème, zeep, etc)

Gelukkig is het lichaam zo uniek dat de lever, ons biotransformatiesysteem, onze voeding en een heleboel van die gifstoffen kan verwerken. In een aantal stappen knipt de lever het op in bruikbare stukjes en zorgt dat het afval (gifstoffen) via de nieren en de blaas worden uitgeplast of via de darmen worden uitgepoept. Alleen is er tegenwoordig in onze huidige maatschappij wel sprake van een overdadige hoeveelheid gifstoffen. De lever kan de verwerking niet meer aan en slaat dan de gifstoffen op in onze vetcellen.

Wat doet een goede Detox
Een schone herstart van je lichaam en een
krachtige manier om je lichaam te ontgiften.
Wat het gevolg is?
– Energieker
– Enkele kilo’s afvallen
– Vitaliteit neemt toe
– Oogwit is witter
– Herstel van het zelfreinigend vermogen van het spijsverteringstelsel
– Bevordert de spijsvertering
– Verwijdert opgestapelde slakken uit darmen
– Zuivert de huid
– Verbetert de peristaltiek van de darm

Lifestyle verandering
Je kunt je lichaam vergelijken met een machine. Op het moment dat je oude brandstof van onzuivere kwaliteit in de motor gooit dan werkt een machine wel, maar niet optimaal.

Je komt er snel genoeg achter dat er veel vaker problemen optreden. Op het moment dat je schone, hoge kwaliteit brandstof in de motor gooit, dan merk je het tegenovergestelde. Hetzelfde is waar voor het menselijk lichaam, en ons eten moet je zien als de brandstof.

Zodra je gaat letten op wat je eet, drinkt en hoe je beweegt (sport) tijdens de detox merk je al snel dat ze je veel meer energie hebt en zul jij je beter voelen.

Je weet dat er teveel vervuiling zit in alles waar je dagelijks mee bezig bent, zelfs de lucht die jij inademt heeft nu meer vervuiling dan een paar generaties geleden.

Echter, als je begint met bewuster en gezonder te leven (verandering van levensstijl) en ervoor zorgt dat je bepaalde schadelijke bestanddelen vermijdt dan is het voor het lichaam ook gemakkelijker om zichzelf schoon te houden.

Begeleiding
Het Detox programma van BootBurg Outdoor Workouts is inclusief een coachingstraject van elf dagen. De ervaren coach begeleid jou tijdens de Detox elf dagen lang. Je kunt hem vragen stellen en je krijgt duidelijk advies tijdens elke stap van het programma.

Detoxen in combinatie met effectief sporten, de perfecte combinatie!

https://bootburg.com/x/?page_id=1969

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button