Waarom core stability belangrijk is

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Waarom core stability belangrijk is

De core stability, ook wel kern- of romp stabiliteit genoemd, is afkomstig uit de revalidatietraining en is pas later uitgegroeid tot reguliere trainingsvorm. Met core-stability wordt de functie van de diepe spieren van de romp, buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem bedoeld, maar de kern is eigenlijk de hele torso inclusief de interne organen.

In de beweegleer gaat men ervan uit dat alle spieren en gewrichten van het lichaam elkaar beïnvloeden. Het lichaam, de gewichten en de spieren als een geheel. De spieren in je romp spelen daarbij een belangrijke rol.

Bij de meeste sporten komt het vaak voor dat spieren eenzijdig worden ontwikkeld, omdat de training vaak gericht is op het verbeteren van een bepaalde spiergroep. Bij een full body outdoor workout is core stabiliteit onderdeel van het totaal.

Het is niet belangrijk wat je traint, maar hoe je traint.
Core = More

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button