Kniestabiliteit

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Kniestabiliteit

Het is belangrijk om de stabiliteit van de knie op niveau te houden door de knie “omgeving” te trainen. Om te begrijpen hoe je het beste de stabiliteit van de knie kan trainen, is het handig om te weten hoe de knie in elkaar zit. De knie is een scharniergewricht en bestaat uit drie bot stukken, te weten het bovenbeen, het onderbeen en de knieschijf. Deze bot stukken zijn de basis van een stabiele knie. De spieren en banden dragen ook bij aan de stabiliteit. Zo werken bijvoorbeeld de hamstrings, quadriceps, kuitspieren en scheenbeen spieren allemaal samen om te voorkomen dat je door je knie zakt. De kruisbanden, binnenste en buitenste kniebanden, menisci etc. sturen de knie ook bij. Ook niet onbelangrijk moet de aansturing vanuit de hersenen ook in orde zijn om stabiel op je knie te kunnen staan.

Zijwaartse en voorwaartse sprongen
Door zijwaartse en voorwaartse sprongen uit te voeren, gebruik je veel spieren rondom de knie en moet je knie goed stabiliseren om je evenwicht te bewaren. Dit zijn erg goede en vooral krachtige oefeningen om je spierkracht te verbeteren en tegelijkertijd ook je balans te trainen. Het combineren van sets waarbij zowel voorwaartse sprongen als zijwaartse sprongen gedaan worden lijkt simpel maar is het absoluut niet.

Combineer, experimenteer en leer.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button