Variabiliteit

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Variabiliteit

Adequate motorische vaardigheden worden gekenmerkt door een optimaal niveau van bewegingsvariabiliteit bestaande uit zowel structuur als chaos.

Binnen de context van deze trainingsmethode is het aanpassingsvermogen aan de continu veranderende omstandigheden van groot belang.

Niet alleen de grote spiergroepen moeten op de juiste manier getraind worden maar ook de kleine stabiliserende spieren moeten constant worden geactiveerd om bewegingen gecontroleerd te kunnen uitvoeren. Tijdens een full body workout wordt geen enkele spier vergeten en moet heel het lichaam op een geïntegreerde manier samenwerken. Dit verbeterd onder andere het totale evenwicht tussen de spieren en helpt je bij het verkrijgen van een uitgebalanceerd en fit lichaam.

BootBurg Outdoor Workouts helpt bij verbeteren van het totale beweegapparaat door een constant gefocuste aandacht tijdens de workout en het maken van micro-aanpassingen om een constante mate van verandering te borgen tijdens zowel statische, dynamische en plyometrische bewegingspatronen. Op deze wijze wordt het totale beweegapparaat constant uitgedaagd, de motorische controle en het leerproces gestimuleerd.

De vijf gehanteerde trainingsmethoden en tools, zoals het CrossXvest en het Performance Monitoring Program, helpen bij het verbeteren van jouw prestaties, verhogen de variabiliteit, voegen een extra dynamiek toe, moedigen stabiele groei aan en stimuleren verschillende andere processen waardoor je fysiek en mentaal sterker en fitter wordt.

Met een workout wil je progressie boeken. Na een bepaalde tijd wil je bijvoorbeeld een afstand sneller lopen, een langere afstand kunnen afleggen, langer kunnen volhouden, je fysieke en mentale grenzen willen verleggen. Om dit te bereiken moet de workout aan de eisen van intensiteit, specificiteit, variabiliteit, volume (aantal herhalingen tijdens een trainingssessie x intensiteit) en trainingsfrequentie (aantal trainingen per week) voldoen. In feite probeer je een zekere mate van vermoeidheid op te wekken, het evenwicht van allerlei processen in het lichaam te verstoren, teneinde het lichaam zich zodanig te laten aanpassen, dat het telkens op een hoger plan komt.

“Slim trainen, betere prestaties”

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button