Outdoor workout op je vakantiebestemming?

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Outdoor workout op je vakantiebestemming?

Outdoor workout op je vakantiebestemming? Een rondje hardlopen, een mini outdoor workout, in een ruige omgeving? Integreer je omgeving en alles daarin!

In het buitenland is het vaak een “verrassing” wat je in de natuur tegenkomt en kunt integreren in je mini outdoor workout. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Scan je directe omgeving af op zoek naar bijvoorbeeld muurtjes, boomstammen, takken, rotsblokjes en verschillende soorten ondergrond.

Vergis je niet in de afstand die je hardloopt. Heen betekent vaak ook terug! Als je de omgeving niet goed kent, blijf de eerste workout dan in de buurt van je vakantiehuisje, appartement of hotel. Ben je zeker van je parcours die je van te voren gepland hebt, focus je dan vervolgens op de omgeving en geniet ervan.

Tijdens deze mini outdoor workout van in totaal 20 minuten, die onderdeel van een hardloop parcours in de wildernis was, een paar lavasteen/rotsblokjes van 2- 15 kg gebruikt. Overdrijf niet met het gewicht van de attributen die je wilt integreren. Outdoor trainen met attributen uit de natuur vergt namelijk een andere manier van grip, uitvoering van de oefening en stabiliteit van je lichaam.

Zorg dat je een flesje water bij je hebt. In mijn geval was de temperatuur 42 graden en betekent een stukje hardlopen en doen van een aantal oefeningen al gauw tenminste 500 ml water meenemen. Probeer in de vroege ochtend of namiddag te trainen als je op een zonnige en warme vakantiebestemming bent. Vergeet je zonnebril niet, ……wat ik dus in alle haast wel gedaan hebt….

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button