Sporten in de avond?

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Sporten in de avond?

Als je in de avonduren actief sport is de kans groot dat je na de workout met enorm veel energie in je lijf zit. Als je nog activiteiten gepland hebt is het goed je energie daarvoor te gebruiken, maar als je relatief snel na het sporten gaat slapen, kan dat enige moeite kosten. Je lichaam is nog te veel in de actieve stand en geef het daarom even tijd dit los te laten.

Uit Japans onderzoek is gebleken dat als je ’s avonds traint, je de dag erna minder snel moe bent. En volgens Amerikaans onderzoek verhoogt een avond workout de hoeveelheid testosteron wat weer belangrijk is voor je energievoorraad.

Ademhaling brengt rust.
Je ademhaling bepaald je lichaamsritme, dus belangrijk om na je workout thuis aangekomen met diepe inademing en iets rustige uitademing je hyper gevoel een plaats te geven. Je energie verdwijnt niet, maar je lichaam komt met een gereguleerde ademhaling wel in een rustiger modus.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button