Muscle failure, het begrip en het gebruik

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Muscle failure, het begrip en het gebruik

Het trainen tot spier-falen is een methodiek wat veelal wordt gebruikt door alleen zeer ervaren trainers die een vorm van weerstandstraining doen om kracht op te bouwen en de spiervezels op een effectieve manier “triggeren”.
Naast dat de volgorde van een workout een rol speelt in het anabole proces, speelt ook de volgorde binnen een oefening een rol van betekenis. De “kunst” voor de trainer is om in elke reeks de juiste intensiteit te bepalen tot het moment waarbij spier-falen optreedt (max haalbare). Op deze manier worden alle spiervezeltype tot uitputting belast.

Een set wordt afgerond tot muscle failure, vervolgens wordt er direct met een lichtere belasting getraind, waardoor er nog een aantal herhalingen kunnen worden uitgevoerd (weer tot muscle failure). Dus spier-falen betekend niet dat een spier niet meer in staat is tot het uitvoeren van verdere spieracties en spier-falen staat ook niet gelijk aan maximaal vermoeid zijn. Het is belangrijk om te weten dat de spiervezels die worden belast niet volledig zijn uitgeput, wanneer muscle failure is bereikt. Ze kunnen enkel onvoldoende kracht produceren om de geëiste belasting te overwinnen. Wordt er een lichtere belasting geëist, zullen de spieren dat aankunnen.

Spier-falen betekend dus dat een spier niet meer in staat is om op gelijke niveau kracht te produceren, als eerder met de gegeven willekeurig vastgestelde belasting.

In al de BootBurg Outdoor Workouts programma’s wordt deze methode toegepast. Muscular failure is een term die vaak wordt gebruikt in studies betreffende krachttraining en kan het best worden definieert als “het punt gedurende een reeks oefeningen wanneer de spieren onvoldoende kracht kunnen genereren om een bepaalde belasting te kunnen beheersen”.

“Slim trainen door anders denken en doen”

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button