In balans met sporten?

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

In balans met sporten?

De ideale “fix” tussen werk en privé!

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het helpt je ook werk en privé in balans te houden.

Wie een drukke baan heeft en ook een druk gezinsleven doet er goed aan om routinematig te sporten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard Business Review onder mensen met een fulltimebaan die ook een gezin met jonge kinderen hebben. De respondenten die menen dat ze zowel op het werk als thuis gelukkig zijn, blijken allemaal één ding gemeen te hebben, ze sporten regelmatig.

Hoe werkt dat dan? Het is geen nieuws dat sporten stress vermindert. Bij minder stress ben je productiever en gelukkiger. Bovendien kan je tijdens het sporten je gedachten verzetten en dingen relativeren. Daarnaast helpt het je zelfwerkzaamheid te vergroten; je bent beter in staat om dingen gedaan te krijgen. Ook zie je eventuele problemen als een uitdaging en die pak je zowel thuis als op het werk met beide handen aan.

Hoe maak je tijd in je drukke agenda? Dat is voor iedereen anders. Plan bijvoorbeeld vaste sport momenten en leg ze vast in je agenda. Zorg er vervolgens voor dat het net zo belangrijk wordt als een afspraak, jouw afspraak met jezelf. Volgens mij is dit de belangrijkste tip die ik je kan geven.

De een vindt het prettig om ’s morgens een stukje te gaan hardlopen, de ander ’s avonds. Ikzelf geniet elke dag van een 20 minuten full-body workout. Voor mensen met een kantoorbaan is dit trouwens een ideale en tijd efficiënte oplossing omdat al eerder gebleken is dat te lang zitten slecht is voor je lichaam en geest.

Probeer in ieder geval zelf alles uit om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt. Als het maar een routine wordt……en blijft…..

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button