Sport op jonge leeftijd

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Sport op jonge leeftijd

Eén op de zeven kinderen is te dik of weegt te zwaar voor hun leeftijd. Door te weinig beweging, in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, treedt bij steeds meer kinderen overgewicht op. In de eerste levensjaren wordt hiervoor de basis al gelegd. Overgewicht is volksziekte nummer één aan het worden. Meer dan driekwart van de weinig actieve kinderen krijgt op oudere leeftijd eerder last van gezondheidsklachten. Afvallen lukt bijna nooit meer. Levensstijl aanpassen wordt een uitdaging. Voorkomen is beter dan herstellen!

Hoe meer beweging kinderen krijgen, hoe beter. Een kind heeft elke dag minimaal 60 minuten aan beweging nodig. Het gaat hierbij om gewone, dagelijkse beweging zoals fietsen naar school, wandelen met de hond, skeeleren, skateboarden, voetballen of een andere vorm van activiteit.

Vroeg beginnen met sporten heeft nog lange tijd een positief effect op de gezondheid en sportieve ambities van jouw kind. Als kinderen veel sporten, gaan ze dat op latere leeftijd waarschijnlijk meer doen. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben op de gezondheid van onze samenleving.

Kinderen horen actief te bewegen, buiten, in de frisse lucht.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button