Geldt voor sporten de regel hoe vaker hoe beter?

BootCamp op IJburg, sneller, sterker, beter

Geldt voor sporten de regel hoe vaker hoe beter?

Soms schiet je workout er door een druk schema (of een te lekker zittende bank) bij in. Hoe erg is het om een dagje te skippen?

Je hebt van die dagen dat het met geen mogelijkheid lukt om jezelf naar je sportieve “uitlaatklep” te slepen. Geen zorgen, een dagje overslaan is echt geen doodzonde. Volgens onderzoek verschenen in het tijdschrift Applied Psysiology, Nutrition and Metabolism maakt het namelijk niet zozeer uit hoe vaak je gaat sporten, zolang je ongeveer 150 minuten per week fysiek actief bent.

De onderzoekers analyseerden een groep van 2.324 actieve Canadese volwassenen die minstens 150 minuten matig intensief tot zeer intensief bewogen. Sommige verdeelden dat in 5 tot 7 sessies, terwijl andere Canadezen 1 tot 4 keer per week in beweging kwamen. De kans op gezondheidsproblemen als een hoge bloeddruk en bloedsuikerspiegel, obesitas en een te hoog cholesterol was bij beide groepen hetzelfde. Het kwam erop neer dat de mensen die per week de meeste minuten bewogen het gezondst waren. Het totale aantal, het type en de intensiteit van de beweging heeft veel meer effect op het lichaam dan de frequentie.

Betekent dit dat één workout van 2,5 uur genoeg is om de rest van de week op de bank te blijven? Niet echt. De onderzoekers hebben niet specifiek naar de eens-per-week optie gekeken (alleen 1 tot 4 en 5 tot 7 keer), dus het is veel te kort door de bocht om te beweren dat één keer sporten per week volstaat. Daarnaast kunnen lange workouts de kans op hart- en vaatziekten misschien wel verlagen, ze helpen niet direct om bepaalde fitnessdoelen te behalen.

Kortom, mocht je drukke schema meer workouts niet toelaten, dan is het prima om 2 of 3 sessies (van elk 60 minuten) per week te doen.

BootBurg Outdoor Workouts hanteert al jaren het concept van twee workouts van elk 60 minuten per week (120 minuten totaal)

Efficiënter en effectiever = sneller en beter resultaat.

Chat
1
Stel je vraag
Hi BootBurg Outdoor Workouts, ik heb een vraag.
Call Now Button